Clicky


Vion wil nieuw keuringssysteem voor vleesbranche

Vion wil nieuw keuringssysteem voor vleesbranche
03-09-2014 09:43 | Binnenland | auteur De Redactie

BOXTEL - Vleesverwerker Vion wil dat er een nieuw systeem komt om de vleessector te controleren. De keuringen moeten openbaar en meer gestandaardiseerd worden, vindt het bedrijf. Vion voert gesprekken met branchegenoot Van Drie en toezichthouder NVWA, meldt Het Financieele Dagblad woensdag.

Door de keuring openbaar te maken, moet het vertrouwen in de sector hersteld worden. Door recente schandalen in de sector kwam de branche vorig jaar meermaals in opspraak. De standaardisering moet er volgens marktleider Vion toe leiden dat de rapportages minder subjectief zijn.

Vion raakte eind vorig jaar zelf in opspraak toen bekend werd dat een dochterbedrijf met etiketten had gesjoemeld. Daardoor werd goedkoop vlees voor meer geld verkocht. Vion, dat de afgelopen twee jaar verlies maakte, kreeg daar een boete voor.

De Tweede Kamer bespreekt donderdag recente problemen in de vleessector tijdens een hoorzitting over voedselveiligheid. De brancheorganisaties Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zijn namens de sector bij de hoorzitting aanwezig. (Novum)