Clicky


Speksnijder Transport overgenomen door STEF Groep

Speksnijder Transport overgenomen door STEF Groep
02-09-2014 19:15 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

BODEGRAVEN - De groep STEF heeft op 1 september 2014 Speksnijder Transport BV uit Bodegraven overgenomen. STEF versterkt op deze wijze zijn positie in Noord Europa en breidt er zijn aanbod van gekoelde logistiek en transport uit.

Speksnijder Transport BV, bestuurd door Wilma Speksnijder, werd gestart in 1982. Zij beschikt over opslagfaciliteiten voor koel -en vriesprodukten van 6500m2. Van hieruit verleent zij logistieke diensten en groupage transport over de Benelux. In 2013 realiseerde Speksnijder een omzet van 13.5 miljoen euro, met 117 medewerkers en een vloot van 73 voertuigen.

Speksnijder Transport BV blinkt uit door zowel de kwaliteit van zijn gebouw als door de kwaliteit van de dienstverlening. De goede commerciële reputatie van Speksnijder zal een grote meerwaarde betekenen voor het ontwikkelen van de exportactiviteiten.

Wilma Speksnijder, die directeur blijft van het bedrijf: "De integratie in de groep STEF is een natuurlijke en perfect complementaire ontwikkeling. Op deze wijze gaan wij ons versterken op de markt met een verbeterd internationaal aanbod, als wij verbonden worden aan een Europees netwerk. Wij gaan gebruik maken van het netwerk van STEF om het internationaal transport uit Nederland te ontwikkelen."

Koen Torrekens, algemeen directeur STEF Benelux: "Wij zijn aanwezig in België met drie filialen. Met de aankoop van een gerenommeerd familiebedrijf met een solide reputatie in onze sector, versterken wij onze structuur in Noord Europa. Dankzij het groupage netwerk in België, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Portugal zal STEF de foodproducenten van Zuid-Europa toelaten om hun activiteiten in Nederland te ontwikkelen en omgekeerd zal zij de Nederlandse producenten gemakkelijker toegang geven tot de Zuid-Europese markt."

STEF is de Europese specialist in koellogistiek voor alle levensmiddelen en temperatuurgevoelige producten. Het is onze taak om een veilige brug te slaan tussen de producenten en de verkooppunten. De groep biedt een volledig pakket oplossingen aan inzake transport, logistiek en informatiesystemen. Daarenboven is STEF gespecialiseerd in alle goederenstromen onder geleide temperatuur (-25°C/+18°C).

De groep is actief in zeven Europese landen (België, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, Zwitserland) en in Tunesië. De groep bestaat uit 15.500 medewerkers, 235 cross-docks en magazijnen. STEF beschikt over meer dan 4.000 vrachtcombinaties, waarvan de helft in eigen bezit. De groep boekte op 31 december 2013 een omzet van 2.633,1 miljoen euro.