Clicky


ECT slaat 150.000.000ste TEU over

ECT slaat 150.000.000ste TEU over
02-09-2014 17:12 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vandaag heeft ECT in Rotterdam de 150 miljoenste TEU (Twenty feet Equivalent Unit, de rekeneenheid voor containers) overgeslagen sinds haar oprichting in 1967. ECT is daarmee de eerste containerterminaloperator in Europa die deze unieke mijlpaal bereikt.

150 miljoen TEU komt overeen met een rij containers van ruim 900.000 kilometer lang. Oftewel van hier naar de maan en terug en dan nog een paar keer de wereld rond. De allereerste container sloeg ECT in 1967 over in de Eemhaven, het havengebied dicht bij de stad, nu de ECT City Terminal. Het zwaartepunt van de containeroverslag ligt tegenwoordig echter op de Maasvlakte, waar ECT als pionier al in de vorige eeuw het concept van de geautomatiseerde terminal introduceerde op de ECT Delta Terminal.

In 2008 volgde op de Maasvlakte de Euromax Terminal Rotterdam. De ECT Delta Terminal en de Euromax Terminal Rotterdam kunnen de grootste schepen ter wereld afhandelen.

Jan Westerhoud, president-directeur van ECT: “De mijlpaal van 150 miljoen TEU symboliseert voor mij de kracht van teamwork: van onze medewerkers die 24 uur per dag, 7 dagen per week het lossen en laden organiseren én met onze klanten die ECT al bijna 50 jaar het vertrouwen geven.”

ECT investeert continu. Met name met het oog op de snel doorzettende schaalvergroting in de containerscheepvaart. Op de ECT Delta Terminal loopt een groot investeringsprogramma in onder andere nieuwe kadekranen, hybride Automatisch Gestuurde Voertuigen (AGV’s) en Automatische Stapelkranen
(ASC’s). Onlangs is aan de zuidzijde van de ECT Delta Terminal de Amazonehaven verbreed, zodat ECT ook hier onder praktisch alle omstandigheden de allergrootste schepen kan ontvangen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions