Clicky


Merkel: tolvignet komt er hoe dan ook

Merkel: tolvignet komt er hoe dan ook
01-09-2014 22:09 | Buitenland | auteur De Redactie

BERLIJN - De tolheffing voor personenauto's in Duitsland komt er hoe dan ook, heeft bondskanselier Angela Merkel volgens Duitse media gezegd. "Om het duidelijk te stellen: zij staat in het regeerakkoord en zij zal er komen", zei Merkel maandag na vergaderingen van belangrijke commissies van haar CDU-partij in Berlijn.

Welke vorm de tol precies krijgt liet Merkel nog in het midden. In het regeerakkoord staan 'bepaalde parameters' en minister van verkeer Alexander Dobrindt heeft een voorstel gedaan dat nu verder wordt uitgewerkt.

Dobrindt wil een tolvignet verplicht stellen voor alle wegen. De CDU in Noordrijn-Westfalen is daar tegen en bezwaren leven ook bij de CDU-afdelingen in Baden-Württemberg en Rijnland-Palts. Zij vrezen dat de tol funest zal zijn voor het zogenoemde kleine grensverkeer met buurlanden.

Het plan voor de tol komt uit de koker van Horst Seehofer, de chef van de CSU, de Beierse zusterpartij van de CDU. Seehofer heeft naar aanleiding van de kritiek uit CDU-kringen coalitietrouw geëist.

Dobrindt wil de tolheffing in 2016 laten ingaan. Duitse autobezitters mogen er volgens het regeerakkoord niet op achteruit gaan. Zij zullen daarom via de motorrijtuigenbelasting volledig gecompenseerd worden. Maar de tolheffing mag buitenlandse automobilisten volgens EU-recht weer niet vanwege hun nationaliteit benadelen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats