Clicky


Jan Nagel wil 50Plus in Eerste Kamer weer leiden

Jan Nagel wil 50Plus in Eerste Kamer weer leiden
31-08-2014 14:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De fractievoorzitter van 50Plus in de Eerste Kamer, Jan Nagel, is bij de verkiezingen voor de senaat beschikbaar om de lijst van zijn partij opnieuw aan te voeren. Dat laat de partij zondag weten op haar website. De 75-jarige Nagel vindt het 'belachelijk' dat zestigers en zeventigers nauwelijks in het parlement vertegenwoordigd zijn.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart bepalen de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer. Nagel, die sinds 2011 in de senaat zit, denkt dat 50PLUS wel eens voor een 'daverende verrassing' kan zorgen bij de verkiezingen. Volgens hem zijn ouderen het huidige kabinetsbeleid helemaal zat.



Nagel, die de ouderenpartij oprichtte, noemt het kabinetsbeleid 'funest' voor ouderen. Gepensioneerden worden volgens hem het komende jaar opnieuw op achterstand gezet. "Na jarenlang geen indexatie te hebben ontvangen en gekort te zijn zullen de pensioenen ook de komende jaren niet meer stijgen doordat staatssecretaris Klijnsma volstrekt onnodig hogere buffers voor de pensioenfondsen voorschrijft", aldus Nagel.

Op 8 november kiezen de leden van 50Plus de lijsttrekker. (Novum)