Transport Online - VVD zet groei in peiling door

VVD zet groei in peiling door

VVD zet groei in peiling door
31-08-2014 10:49 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De VVD boekt in de wekelijkse zetelpeiling van Maurice de Hond ook deze week weer winst. De coalitiepartij stijgt met twee zetels en komt uit op dertig. De liberale partij is sinds eind vorige maand weer de grootste doordat VVD-kiezers sinds de vliegramp in Oekraïne 'beduidend positiever' zijn over premier Mark Rutte.

Tussen eind 2012 en juni 2014 was de positie van de VVD zwak omdat kiezers weinig vertrouwen in Rutte hadden. D66 profiteerde daar het meest van. In de zomer heeft zich echter een 'ingrijpende trendbreuk in de electorale ontwikkelingen' voorgedaan, stelt De Hond. De positie van D66 verzwakt en de partij levert deze week dan ook weer een zetel in, om uit te komen op twintig zetels.

De PvdA levert deze week ook in en heeft nu dertien zetels in de peiling. Vorige week had de regeringspartij er nog vijftien. Het CDA is staat met 22 zetels net als vorige week op plek twee, gevolgd door de SP. De socialisten hebben nu 21 zetels, een meer dan vorige week.

De Hond vroeg ook nog naar de mening van de kiezers over het begrotingsakkoord dat het kabinet woensdag sloot met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. Een derde is daar positief over. Ook vindt bijna een derde dat het CDA zich zou moeten aansluiten bij het akkoord. CDA-kiezers zijn daar zelf verdeeld over. 43 procent vindt dat de partij zich moet aansluiten en 44 procent is voor het voeren van oppositie. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions