Clicky


ACM-boete voor KPN in de prullenbak

ACM-boete voor KPN in de prullenbak
29-08-2014 11:57 | Financieel | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft een boete van toezichthouder ACM aan KPN ongedaan gemaakt. KPN moest 275 duizend euro betalen, omdat het klanten in 2010 onjuist informeerde over wijzigingen van de dienst Zakelijk Belbasis. KPN was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter.

De rechtbank is van mening dat KPN klanten aanvankelijk inderdaad niet goed had geïnformeerd. De telecomaanbieder corrigeerde de fout echter wel op de juiste manier.

In 2010 kondigde KPN aan dat er wijzigingen zouden worden aangebracht in de contractvoorwaarden van de zakelijke dienst. KPN had echter nagelaten om volledige informatie te geven over de contractduur. Ook bevatte de mededeling te weinig informatie om klanten in staat te stellen een goede vergelijking te maken. Daarnaast liet KPN na klanten de kans te geven het abonnement binnen een bepaalde termijn gratis te beëindigen. In tweede instantie gebeurde dat wel.

De toezichthouder draait nu op voor de proceskosten. De rechtbank deed de uitspraak al in maart gedaan. Pas deze week werd het oordeel gepubliceerd. (Novum)