Transport Online - Koperdieven gesnapt bij afgebrand tankstation Eindhoven

Koperdieven gesnapt bij afgebrand tankstation Eindhoven

Koperdieven gesnapt bij afgebrand tankstation Eindhoven
29-08-2014 10:15 | Binnenland | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Bij het tankstation in Eindhoven dat zondag is afgebrand, heeft de politie vrijdagochtend twee mannen aangehouden wegens koperdiefstal. Het gaat om een buurman van het pompstation en zijn kameraad.

De politie kreeg rond 03.30 uur een telefoontje van iemand die in de omgeving van het tankstation aan de Eerste Lieven de Keylaan woont. Hij had twee mannen vanuit een nabijgelegen woning het terrein zien oplopen en met spullen weer zien vertrekken.

Agenten vonden bij aankomst enkele tassen met koperen pijpen. Er lagen bovendien nog meer losse pijpen klaar. De politie belde vervolgens aan bij de woning die de getuige had doorgegeven.



Daar werden de 26-jarige bewoner en een 27-jarige man uit Eindhoven aangetroffen. De twee zijn aangehouden voor kopersdiefstal en meegenomen naar het politiebureau.

De brand in de winkel van het tankstation brak zondagochtend vroeg uit. Het vuur sloeg snel over naar een winkel in motorkleding en naar de bovengelegen flat. Het complex was door de brand zo ernstig beschadigd geraakt dat er kans was op instortingsgevaar. De instabiele delen van het het appartementencomplex werden daarom verwijderd. De eigenaar heeft tien dagen gekregen om de rest van het pand te slopen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen