Clicky


Post-Kogeko Logistics opent kantoor en standplaats op Maasvlakte

Post-Kogeko Logistics opent kantoor en standplaats op Maasvlakte
29-08-2014 09:43 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Met ingang van 1 september 2014 is Post-Kogeko Logistics met een kantoor en standplaats gevestigd op de Maasvlakte. Post-Kogeko heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het vervoer van zeecontainers van en naar de havens in Rotterdam en Antwerpen. De aanleg van Maasvlakte 2 en de steeds grotere schepen die de Rotterdamse haven aandoen, vragen om een logistieke aansturing vanuit het hart van de Rotterdamse haven.

Synchromodaal

De opkomst van synchromodaal vervoer is een duurzame en noodzakelijke ontwikkeling welke bij steeds meer overslagbedrijven wordt toegepast. De noodzaak komt voort vanuit de maatregelen welke vanuit de overheid zijn benoemd om verslechtering van de luchtkwaliteit te voorkomen. Een van die maatregelen is de inzet van andere modaliteiten als binnenvaart en spoor.

Bij synchromodaal transport staat de wijze van transport vooraf niet vast. Opdrachtgevers boeken a-modaal; Post-Kogeko bepaalt op basis van actuele omstandigheden (denk aan beschikbaarheid, prijzen en congestie) de best passende oplossing. Dit kan zijn via binnenvaart, spoor of weg. Onderdeel van die oplossing is uiteraard te allen tijde nog een deel wegtransport.

Intern Transport

De steeds grotere schepen welke de Rotterdamse haven aandoen en de meerdere terminals zorgen voor een verandering in de haven. De kade waar een container aankomt en de plek vanwaar dezelfde container uiteindelijk vertrekt liggen soms kilometers uit elkaar. Post-Kogeko is met haar nieuwe locatie in staat om hierop in te spelen en het transport binnen de haven aan te bieden.

AEO gecertificeerd

Dankzij haar AEO-certificering kan Post-Kogeko het vervoer volgens de geldende douane- en veiligheidsvereisten uitvoeren. Hiermee wordt bijgedragen aan een veilige en betrouwbare keten. Het  gecombineerde AEO-certificaat Douanevereenvoudigingen en Veiligheid biedt een aantal voordelen. Denk hierbij aan een snellere afhandeling van internationale goederenstromen. Deze snellere afhandeling kan omdat er minder administratieve en fysieke controles plaats vinden wanneer de goederen nog onderweg zijn en het geven van een vooraankondiging van controles. Bij controles wordt aan Post-Kogeko voorrang verleend. 

Toekomst

Om in te spelen op de eisen en ontwikkelingen van onder andere Maasvlakte 2 op het gebied van duurzaamheid heeft Post-Kogeko door middel van het inzetten van materieel met de zuinigste specificaties en euronormeringen een volgende stap gezet in het verduurzamen van de logistieke keten.