Clicky


Chauffeurs in actie bij Greenery en Cobelfret

Chauffeurs in actie bij Greenery en Cobelfret
29-08-2014 09:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

BARENDRECHT/ROZENBURG - Werknemers uit de sector Transport en Logistiek voeren vrijdag 29 augustus actie bij The Greenery in Barendrecht, bij Cobelfret in Rozenburg en in het Waalhavengebied (onder andere bij SMC en het Rail Service Centrum). Samen met de vakbond zullen ze hun collega chauffeurs informeren over het onlangs gelanceerde tienpuntenplan tegen de werkverdringing in de sector.

Frank Pavias, vakbondsbestuurder: “We zoeken morgen de Rotterdamse vrachtwagenchauffeurs op om steun te krijgen voor ons 10-puntenplan tegen de verdringing in de sector door goedkope Oost-Europese chauffeurs, die worden uitgebuit. We hopen dat zoveel mogelijk chauffeurs onze petitie ondertekenen.”

Pavias: “We zijn om 6 uur vanochtend bij de Greenery (groenteveiling) in Barendrecht gestart. Vanaf 9 uur zijn we bij Cobelfret in Rozenburg om chauffeurs van de net binnenkomende ferry’s te informeren. En aan het eind van de ochtend staan we in het Waalhavengebied (onder andere bij SMC en het Rail Service Centrum).”