Geenstijl niet vervolgd voor jihadfoto Van Aartsen

Geenstijl niet vervolgd voor jihadfoto Van Aartsen
28-08-2014 13:44 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie gaat Geenstijl niet vervolgen voor de fotomontage van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen die vorige week op de nieuwswebsite te zien was. Er is onvoldoende aanleiding om tot vervolging over te gaan, meldt een woordvoerder van het OM in Den Haag donderdag.

Het OM stelt dat uit niets blijkt dat de journalist die de foto plaatste met opzet een bestuurder wilde bedreigen met geweld. Daar werd ook in de tekst bij de foto niet naar verwezen. Om die reden is de gepubliceerde fotomontage niet strafbaar en wordt Geenstijl niet vervolgd. Het OM begrijpt echter wel dat de foto bedreigend kan overkomen.

Op de website van Geenstijl was vorige week woensdag en donderdag een foto van het lichaam van de journalist James Foley ten tijde van zijn executie te zien. Op het lichaam was een foto van het hoofd van Van Aartsen te zien. (Novum)Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden