Clicky

 
Transport Online - Opnieuw acht IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Cornelissen Transport

Opnieuw acht IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Cornelissen Transport

Opnieuw acht IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Cornelissen Transport
27-08-2014 16:16 | Iveco | auteur De Redactie

NIJMEGEN - Onlangs heeft Cornelissen Transport 8 nieuwe IVECO’s Stralis Hi-Road op LNG (vloeibaar aardgas) in gebruik genomen. De keuze voor deze voertuigen past volledig in de duurzame bedrijfsvoering en het MVO-beleid dat Cornelissen Transport voert. Het zijn niet de eerste LNG-voertuigen in het wagenpark van de transportonderneming. Het totaal aantal voertuigen van Cornelissen Transport op LNG komt na aflevering van deze serie op 15.

Cornelissen Transport

In 1930 startte Jo Cornelissen met paard en wagen zijn transportbedrijf in Nijmegen. Toen der tijd werden er voornamelijk kolen vervoerd voor de plaatselijke gasfabriek. Vanaf 1935 verzorgt Cornelissen Transport het wegtransport voor de toenmalige Nederlandse Export Papierfabriek. Door de uitbreiding en groei van de activiteiten wordt er in 1999 verhuisd naar een modern bedrijfspand aan de rand van Nijmegen.

Momenteel is de Cornelissen Groep uitgegroeid tot een allround logistiek dienstverlener met een multimodaal karakter en een sterk duurzaamheidsbeleid. Cornelissen Transport heeft standplaatsen in Nijmegen, Tilburg, Geldermalsen, Breda, Veghel, Cuijk, Heteren en Zwolle.

IVECO Stralis Hi-Road op LNG

De acht nieuwe IVECO's in het wagenpark van Cornelissen Transport zijn voorzien van een zescilinder gasmotor met een sterkte van 330pk en 1200 Nm koppen. Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde ZF-versnellingsbak met dubbel H-patroon en een splitter. De gasmotor is geluidsarm(met 72Db heeft deze een PIEK-certificaat) en heeft een lage emissie van roetdeeltjes, NOx en CO2. Dat maakt deze trekkers uitermate geschikt om binnensteden te betreden buiten de venstertijden en zorgt voor minder luchtvervuiling. Daarnaast maakt de lage geluidssterkte de truck zeer comfortabel voor de chauffeur.

Het concept van de IVECO Stralis LNG-trekker is voor Cornelissen Transport dus zeker niet onbekend. Het wagenpark van Cornelissen Transport bevat al langere tijd zeven LNG-trucks. Met name de lage uitstoot van schadelijke stoffen en het lage geluidsniveau(met max. 72Db heeft deze truck een PIEK-certificaat) maakt deze truck uitermate geschikt om de binnensteden te betreden buiten de venstertijden. De LNG-trucks van Cornelissen Transport worden dan ook voornamelijk ingezet voor distributiewerkzaamheden voor een aantal grote opdrachtgevers.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden