Clicky


Crown opent nieuwe productiefaciliteit in Roding, Beieren

Crown opent nieuwe productiefaciliteit in Roding, Beieren
27-08-2014 16:03 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MÜNCHEN/DUISBURG - Crown, één van de grootste bedrijven in intern transportmaterieel, heeft in juli een nieuwe fabriek geopend in Roding, Beieren. De openingsceremonie werd bijgewoond door medewerkers en gasten, waaronder plaatselijke politici en bedrijfspartners. De nieuwe fabriekshal en kantoren beslaan een terrein van circa 12.000 vierkante meter, waarmee Roding één van de belangrijkste productiefaciliteiten in het wereldwijde productienetwerk van Crown is.

De oorspronkelijke fabriek bevindt zich op kleine afstand van het nieuwe complex en zal in gebruik blijven, maar dankzij de nieuwe faciliteit kan de heftruckfabrikant zijn Europese productiecapaciteit aanzienlijk uitbreiden. Deze nieuwe aanwinst volgt op de opening van het nieuwe Europese hoofdkantoor van Crown in Feldkirchen en een nieuw distributiecentrum voor onderdelen in Pliening, die in juni van vorig jaar in gebruik werden genomen. Beide faciliteiten bevinden zich in de omgeving van München. Het distributiecentrum verzorgt de distributie van reserveonderdelen in de regio EMEA.

De nieuwe fabriek in Roding is hiermee de derde belangrijke investering van Crown in Duitsland ter ondersteuning van de doorgaande groei van het bedrijf in Europa. Franz Reichold, burgemeester van Roding, sprak zich in zijn speech lovend uit over de inzet van Crown voor de regio.

"Innovatief, flexibel, gericht op modernisering: dit zijn de trefwoorden die onze bedrijfswereld het beste beschrijven. Het zijn ook de trefwoorden waarmee Crown het beste wordt beschreven. Crown was bereid om niet alleen in het bedrijf te investeren, maar hierbij tevens trouw te blijven aan Roding. Namens de inwoners wil ik u hiervoor graag hartelijk bedanken", aldus de burgemeester.

Gemeenteraadslid Franz Löffler merkte op dat “vandaag een belangrijk onderdeel van de wereldeconomie zich in onze gemeente heeft gevestigd. Het is door iedereen in het hele district enthousiast ontvangen." Hij liet weten dat de aanwezigheid van Crown een overduidelijk teken is van het economische succes van de regio.

Ken Dufford, vice-president van Crown Europa, vertelde het volgende: "Onze nieuwe productiefaciliteit in Roding is een mijlpaal in de geschiedenis van Crown in Europa. Niet alleen is het gebouw een triomf van architectonisch ontwerp, met een uitgelezen combinatie van de meest moderne productietechnologie en functionaliteit, maar het roept ook een sterk gevoel van geavanceerd technologisch potentieel op, waarmee duidelijk wordt overgebracht dat Crown tot ver in de toekomst zal blijven uitbreiden. Hij liet weten dat het bedrijf dankzij het nieuwe gebouw volledig is voorbereid op toekomstige marktgroei en de locatie ideaal is om de constante uitbreiding van Crown's positie in de Europese markt voort te zetten.

Succes door verticale integratie

Crown produceert al sinds 1986 producten in dit plaatsje in Beieren. Het begon als producent voor handpallettrucks en losse onderdelen en groeide uit tot de omvangrijke faciliteit van nu, waar hoge volumes van de verschillende modellen heftrucks voor de regio EMEA en andere wereldwijde markten worden geproduceerd, van pallettrucks en laagheffende orderpickers tot reachtrucks met een hefhoogte tot 13 meter. Onder de talloze producten die in Roding worden geproduceerd, vinden we bijvoorbeeld de bekroonde ESR 5200 Series reachtrucks en de populaire GPC 3000 Series orderpickers. Samen met QuickPick® Remote, de innovatieve technologie van Crown voor het verzamelen van orders, werden de GPC 3000 heftrucks in mei 2014 bekroond met de prestigieuze IFOY Award.

Het bedrijf investeert ononderbroken in de vernieuwing van de geavanceerde productietechnologieën op de faciliteit in Roding. De verticale integratie van Crown is uniek in de branche: de meerderheid van de componenten die worden gebruikt in de producten van Crown, worden door Crown zelf ontwikkeld en geproduceerd. Mads Andreasen, Directeur productie, legt uit waarom: "Zo hebben we volledige controle over de kwaliteit en duurzaamheid van het product en het stelt ons in staat flexibel te kunnen reageren op specifieke vereisten van klanten. Daarbij zorgt het modulaire ontwerp van onze heftrucks ervoor dat reserveonderdelen altijd beschikbaar zijn, aangezien in tal van modellen precies dezelfde onderdelen worden gebruikt. Door deze gedeelde onderdelen zelf te produceren, kan Crown scherp geprijsde onderdelen van hoge kwaliteit leveren."

Hij is van mening dat Crown Europa zich dankzij de nieuwe productiefaciliteit in een zeer gunstige positie bevindt om dergelijke uitdagingen in de toekomst het hoofd te bieden, en dat Roding hard op weg is om één van de belangrijkste locaties van het bedrijf te worden.

De fabriek in Roding is tevens een voorbeeldige trainingsfaciliteit. Ieder jaar worden hier talloze mensen opgeleid in verschillende gebieden. De werk-leerprogramma's van het bedrijf zijn samengesteld in nauwe samenwerking met plaatselijke beroepsopleidingen en geven de studenten een grondige basis van praktische en theoretische vaardigheden.