Transport Online - Extra maatregelen verbetering doorstroming rond Harmsenbrug

Extra maatregelen verbetering doorstroming rond Harmsenbrug

Extra maatregelen verbetering doorstroming rond Harmsenbrug
27-08-2014 11:10 | Algemeen | auteur De Redactie

De zomermaatregel om de Harmsenbrug in de weekenden volledig open te stellen voor personenverkeer en vrachtverkeer te weren heeft goed gewerkt. In de zomerperiode zijn er geen problemen geweest in de doorstroming rond de Harmsenbrug.

Vanaf september wordt het weer veel drukker op de weg. Dan zijn ook in het weekend de eerder genomen maatregelen weer van kracht: in beide richtingen is er één rijstrook open en vrachtwagens die zwaarder zijn dan 50 ton kunnen geen gebruik maken van de brug. Samen met medewegbeheerders doet Rijkswaterstaat er alles aan om vertragingen zoveel mogelijk te beperken en de verkeersveiligheid te bevorderen. Daartoe worden diverse extra maatregelen genomen.

Extra maatregelen

Rekening houdend met de geplande werkzaamheden van de diverse wegbeheerders, zijn de volgende (extra) maatregelen voorzien:

  • slim benutten 3e strook in Thomassentunnel die in het kader van project A15 Verbreding Maasvlakte-Vaanplein (MaVa) wordt aangelegd. Afslaand verkeer krijgt een aparte strook (oplevering 14 september)
  • weggebruikers eerder op de weg attenderen op filevorming in Thomassentunnel
  • verkeer op de N57 naar het noorden al bij rotonde met de N496 informeren over verkeerssituatie
  • maatregelen zoals die ook in juni gebruikt werden: snelheidsborden boven de weg en afkruisen rijstrook zodat file niet in tunnel maar daar voor ontstaat.

In samenwerking met de Verkeersonderneming gaat Rijkswaterstaat tevens proberen het spitsverkeer zoveel mogelijk te spreiden en het aantal automobilisten in de spits te verminderen.

Hinder zal blijven

Ondanks alle extra maatregelen kunnen files niet worden voorkomen. Tot en met mei 2015 zal er zeker hinder zijn voor de weggebruikers. Daarna, als de versterking van de brug gereed is, kunnen weggebruikers weer volledig gebruik maken van de Harmsenbrug. Mede door tussentijds gereedgekomen andere werkzaamheden, is de doorstroming dan verbeterd ten opzichte van de periode voordat de tijdelijke maatregelen van kracht werden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen