Transport Online - Nationale herdenking MH17 op 10 november

 


Nationale herdenking MH17 op 10 november

Nationale herdenking MH17 op 10 november
26-08-2014 23:42 | Binnenland | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - De nationale herdenking voor de slachtoffers van vlucht MH17 vindt plaats op 10 november in de Rai in Amsterdam. Dat heeft premier Mark Rutte (VVD) dinsdagavond gezegd na een bijeenkomst met nabestaanden in Nieuwegein. De herdenking wordt in samenwerking met de nabestaanden ingevuld.

De herdenking wordt gehouden in de Rai in Amsterdam. "De nationale herdenking zal heel zorgvuldig met de nabestaanden samen georganiseerd worden", zei Rutte na afloop van de bijeenkomst, waar zes- tot zevenhonderd nabestaanden op af waren gekomen.

In een congrescentrum werden de nabestaanden bijgepraat over de nasleep van de vliegramp. "Vanavond had als belangrijk doel om de deskundigen de nabestaanden te laten bijpraten over de stand van zaken waar het betreft de repatriëring, waar het betreft het onderzoek naar de oorzaak, waar het betreft het opsporingsonderzoek, maar ook de stand van zaken waar het betreft de identificatie," zei de premier.

Rutte benadrukte hoe belangrijk de nabestaanden het vonden dat heel Nederland meeleeft. "Ze weten zich gesteund door heel het land." De premier zei onder de indruk te zijn van alle verhalen die hij had gehoord. "Het verdriet is enorm. Er zijn families die inmiddels duidelijkheid hebben over de identificatie, maar in heel veel gevallen is die duidelijkheid er niet. Dat maakt het extra moeilijk."

Namens Slachtofferhulp Nederland benadrukte Victor Jammers het belang van de bijeenkomst. "Mijn conclusie is dat die ontzettend belangrijk is geweest voor de nabestaanden. Er hebben een aantal vertegenwoordigers van onderzoeksinstellingen en van de overheid heel goed uitgelegd hoe hard ze voor de nabestaanden aan het werk zijn."

De getroffen families spraken met verschillende leden van het kabinet, waaronder minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA), Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden