Clicky


Nieuwe Lamboo L'idealcar voor SO Natural

Nieuwe Lamboo L'idealcar voor SO Natural
25-08-2014 13:11 | Trailers | auteur De Redactie

MOERKAPELLE - De grootste potorchideeënkweker ter wereld, SO Natural uit Moerkapelle mocht onlangs een nieuwe trailer in ontvangst nemen. De trailer is een Lamboo L’idealcar, afgeleverd door Lamboo Carrosserie uit Zoetermeer.

Met 19 hectare aan glas en twee hectare aan kweekteelt produceert SO natural 'op jaar basis' bijna elf miljoen phalaenopsis orchideeën.
SO natural is in staat om duurzaam en milieuverantwoordelijk te produceren doordat zij gebruik maakt van meerdere verdiepingen in een gebouw. Dit klinkt logisch, maar is uitzonderlijk binnen de markt waarin SO natural actief is. De bovenste laag is voor de kweekteelt en in de onderste laag zijn de afleverhal, het kantoor en logistiek terug te vinden.

SO natural werkt met een regenwateropslag en wekt haar eigen energie op. De door SO natural opgewekte energie wordt teruggeleverd aan energieleveranciers en kan per jaar circa 10.000 huishoudens onderhouden. Hierin is het bedrijf één van de voorlopers in de tuinbouwmarkt.

“Wij willen aan de kwaliteitseisen van de consument voldoen, maar wel voor onze volgende generaties blijven zorgen”, stelt algemeen directeur Martin Smaal.

Lamboo levert al een geruime tijd nieuwe geïsoleerde carrosserieën van het merk L’idealcar, waarvan deze bloemen en plantentrailer een fraai voorbeeld is. De trailer is maximaal gebouwd met verzonken stootplinten en bindrails. Voor het behalen van de gewenste inwendige hoogte  zijn er wielkasten gecreëerd. De buitenzijde is door Lamboo in de opvallende huiskleur gespoten.


 
De vloer is voorzien van vijf rijen bodemrails, waarna deze is afgestort met marothaan. Het RVS achterportaal wordt afgesloten door een achtersluitende Dhollandia laadklep in combinatie met een topklep. De laadklep is voorzien van eigen accu’s, gemonteerd in een RVS kist. Voor de nodige koeling en verwarming zorgt een Carrier Vector 1550 machine.