Transport Online - Eimers Transport Velp in Duiven failliet: 45 ontslagen

Eimers Transport Velp in Duiven failliet: 45 ontslagen

Eimers Transport Velp in Duiven failliet: 45 ontslagen
22-03-2012 17:22 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
VELP – De Arnhemse rechtbank heeft dinsdag 20 maart Eimers Transport Velp in Duiven failliet verklaard. Bij de transportonderneming aan de Impact 79 werken 45 personen, veelal chauffeurs. Ze krijgen van curator mr. Sander Drijber hun ontslag.

Misschien heeft een deel van de ontslagen chauffeurs binnenkort geluk, want er hebben zich bij de curator kandidaten voor een doorstart gemeld. Het zou dan gaan om een gedeelte van de activiteiten van het bedrijf.

Mr. Drijber kon donderdag nog weinig zeggen over een kans van slagen van een doorstart. Hij is in gesprek met de kandidaten.

Over de reden van de ondergang van het bedrijf kan hij wel iets zeggen: "De reden is het spoedig wegvallen van twee grote opdrachtgevers. Met die vooruitzichten voorziet de directie dat ze de verplichtingen niet kunnen nakomen."


Chauffeurs rijden nog

"De chauffeurs rijden gelukkig nog. Ze zijn er positief over. Ik moet nog iets gaan afspreken met de brandstofleverancier, zodat ze kunnen blijven rijden", klinkt het.

Het bedrijf vervoerde met name stukgoederen in binnen- en buitenland. Het wagenpark is voor het grootse gedeelte eigendom. De geleasede vrachtwagens kunnen niet weggehaald worden door een leasebedrijf omdat er een afkoelingsperiode van kracht is.

"Wij kijken of wij het werk voorlopig kunnen door laten gaan. En willen alles op een nette manier afwikkelen. Misschien lukt een doorstart en kan een deel van de chauffeurs inderdaad blijven" voegt mr. Drijber toe.

In 2011 nog nieuwe locatie

Eimers Transport Velp is begonnen in de twintiger jaren van de vorige eeuw. Sinds 2011 opereren ze vanaf een nieuwe locatie, gelegen direct aan de A-12 op Centerpoort-Noord in Duiven.

Ze beschikken daar over 900 vierkante meter crossdock ruimte met in de hoogte verstelbare laaddocks; opslag mogelijkheden en kantoorruimtes.

Auteur: Marcel van der Voort

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen