Clicky


Hotel ontruimd na brand in Sittard

Hotel ontruimd na brand in Sittard
25-08-2014 09:47 | Binnenland | auteur De Redactie

SITTARD - Een hotel in Sittard is maandagochtend ontruimd vanwege een brand in een naastgelegen gebouw. Het vuur is rond 08.30 uur vrijwel onder controle, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak rond 04.30 uur uit in het voormalige pand van sportopleiding CIOS aan de Sportcentrumlaan. Niemand is gewond geraakt. Het pand staat leeg en staat op de nominatie om te worden gesloopt.

Tot ontruiming van het sporthotel werd uit voorzorg besloten, zegt de woordvoerder. "Het was niet echt nodig, maar als de wind richting het hotel zou draaien, zouden ze er last van krijgen." Hoeveel mensen zijn geëvacueerd en waar zij zijn opgevangen, weet de zegsman niet.

De vrij felle brand woedt in het dak, waarin een brandbare en zeer moeilijk te blussen stof is verwerkt, vertelt de woordvoerder. De verwachting is desondanks dat maandagochtend nog het sein brand meester kan worden gegeven. Het nablussen zal daarna nog enkele uren duren. Bij de brand zijn geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen vrijgekomen.

Waardoor de brand in het leegstaande pand is ontstaan, is nog onduidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Volgens de woordvoerder is het de tweede keer dat brand is uitgebroken in het pand. (Novum)