Clicky


Tien extra marechaussees naar Curaçao

Tien extra marechaussees naar Curaçao
24-08-2014 23:26 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De marechaussee stuurt het komende halfjaar tien extra rechercheurs naar Curaçao om de politie op het eiland te ondersteunen. Minister van justitie Nelson Navarro had daarom gevraagd, laten het OM en de marechaussee zondag weten.

De eerste acht marechaussees komen op 1 september vanuit Nederland aan op het eiland. De andere twee volgen eind september. Deze rechercheurs beschikken over uitgebreide kennis op het gebied van opsporing, zo staat in de gezamenlijke verklaring.

Het tiental sluit aan bij het zogenoemde Atrako-team van de politie, waarmee het merendeel al ervaring heeft. Bovendien werken er al vier extra rechercheurs van de marechaussee. Zij wonen op het eiland.

Navarro riep medio juli ook al de hulp van Nederland in, nadat bij een schietpartij op de luchthaven van Curaçao twee doden en een aantal gewonden vielen. Vermoedelijk ging het om een afrekening tussen twee drugsbendes. Een van de bendes wordt ook in verband gebracht met de moord op de politicus Helmin Wiels van vorig jaar.

Het aantal liquidaties op het eiland als gevolg van de drugshandel is dit jaar fors toegenomen. Navarro vroeg eerder om ondersteuning van Nederland, omdat 'Curaçao het zelf niet meer aankan'. (Novum)