IJsland verlaagt dreigingsniveau luchtverkeer

IJsland verlaagt dreigingsniveau luchtverkeer
24-08-2014 18:37 | Algemeen | auteur De Redactie

REYKJAVIK - Een eerder afgekondigde code rood voor luchtverkeer boven een IJslandse vulkaan is zondag afgewaardeerd naar code oranje. Dat heeft de Burgerbescherming bekendgemaakt. Er zouden geen tekenen zijn dat de Bardarbunga binnen afzienbare tijd uitbarst.

Wel wordt de seismische activiteit rond de vulkaan nog steeds nauwlettend in de gaten gehouden. Een uitbarsting op een later tijdstip behoort nog altijd tot de mogelijkheden. De afgelopen dagen vonden duizenden kleine aardbevingen plaats rond de het vulkaangebied.

De meteorologische dienst trok zondag een bericht van een dag eerder in, toen wetenschappers hadden gemeld dat een kleine eruptie van de vulkaan had plaatsgevonden. Kort erna werd het hoogste dreigingsniveau afgekondigd. De Bardarbunga ligt onder de grootste gletsjer van IJsland, waardoor de uitbarsting niet te zien zou zijn geweest. Nu blijkt de vulkaan helemaal niet te zijn uitgebarsten.In 2010 zorgde de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull voor ernstige ontregeling van het vliegverkeer. Ongeveer honderdduizend vluchten werden geannuleerd door de enorme aswolk die bij de eruptie was ontstaan. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden