Eindhovense flat op instorten door brand

Eindhovense flat op instorten door brand
24-08-2014 09:59 | Binnenland | auteur De Redactie

EINDHOVEN - De flat in Eindhoven die dreigt in te storten na een grote brand, wordt gesloopt. Dat meldt een woordvoerder van de politie zondag. Het gebouw heeft zwaar te lijden gehad onder de hitte van het vuur dat zondagochtend in een winkel onderin het complex woedde.

Het is nog niet bekend wanneer begonnen wordt met de sloopwerkzaamheden. "Experts bekijken nu of dat acuut moet gebeuren of dat het kan worden uitgesteld tot bijvoorbeeld morgen", zegt de woordvoerder.

Een gebied van tweehonderd meter rondom het gebouw is afgezet. De brandweer blijft het pand in de gaten houden. "Vanwege de veiligheid kunnen brandweerlieden niet het gebouw in, maar mogelijk smeult daar nog wel vuur", aldus de zegsman.

In het appartementencomplex waren 22 Poolse werknemers ondergebracht. Zij zijn allemaal geëvacueerd. Het uitzendbureau waar ze voor werken regelt andere woonruimte en nieuwe spullen voor ze.

Ook vier naastgelegen woningen zijn ontruimd. De bewoners daarvan zijn volgens de politiewoordvoerder door de gemeente opgevangen. "Die regelt in ieder geval voor de komende nacht een andere slaapplek."

De brand was zondag rond 04.00 uur ontstaan in de winkel van een tankstation aan de Eerste Lieven de Keylaan. Het vuur sloeg vervolgens over naar een zaak met motorkleding en naar de bovengelegen flat. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden