Clicky

 
Transport Online - 4.300 euro boete vanwege overtreding cabotage

4.300 euro boete vanwege overtreding cabotage

4.300 euro boete vanwege overtreding cabotage
23-08-2014 11:52 | Overtredingen | auteur De Redactie

GRONINGEN - De politie heeft vrijdag in samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Inspectie Leefomgeving en Transport een vrachtwagencontrole gehouden, waarbij de nadruk lag op fraude in het gebruik van de tachograaf. In totaal werden 42 vrachtwagencombinaties gecontroleerd.

Fraude met tachograaf

Motoragenten zorgden er voor dat de te controleren vrachtwagens vanaf de A7 en de A28 naar het keuringstation van de RDW aan de Duinkerkenstraat in Groningen werden gebracht. Daar volgde de controle van 42 vrachtwagencombinaties, waarvan er 34 uit het buitenland kwamen. In zes gevallen werd fraude ontdekt van de tachograaf. Zo was in een aantal gevallen de verzegeling verbroken of had men met behulp van een magneet de schijf bewerkt. Voor een Litouwse transportonderneming was het al de vijfde keer deze week dat ze een bekeuring kregen vanwege fraude met de tachograaf.

Arbeidstijdenbesluit en de technische staat

Ook werd tijdens de controle gekeken naar de naleving van het Arbeidstijdenbesluitvervoer. Eén chauffeur kreeg een boete omdat hij onvoldoende rust had genomen. Naast de boete mag hij de komende 45 uren niet zijn combinatie besturen.

Ook werd gekeken naar de technische staat van de vrachtwagencombinaties. Vijf buitenlandse chauffeurs kregen bekeuringen voor onder andere ondeugdelijke remmen, ondeugdelijke schokbrekers en voor lading die niet goed was gezekerd.

Tenslotte kreeg een Bulgaarse transportonderneming een boete van 4.300 euro in verband met het verrichten van binnenlandsvervoer door een andere Europese lidstaat. Dit is niet toegestaan en de chauffeur moest de trailer dan ook afkoppelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions