Transport Online - Haags raadslid gaat aangifte doen tegen Buma

Haags raadslid gaat aangifte doen tegen Buma

Haags raadslid gaat aangifte doen tegen Buma
22-08-2014 20:15 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het Haagse raadslid Abdoe Khoulani gaat aangifte doen tegen CDA-leider Sybrand Buma. Dat heeft Khoulani's partijgenoot Arnoud van Doorn vrijdag op Radio 1 gezegd. Buma zat donderdagavond bij Knevel en Van den Brink en zei daar dat Khoulani de terreur van de Islamitische Staat (IS) verheerlijkt.

Het raadslid van de Partij van de Eenheid gaat daarom, zodra hij terug is van vakantie, aangifte doen tegen de CDA'er wegens laster en smaad. "De Partij van de Eenheid heeft daar niets mee van doen", aldus Van Doorn die verder stelde dat de woorden Khoulani uit de context zijn getrokken.

Khoulani deed zijn uitspraken bovendien als privépersoon. Al geeft Van Doorn toe dat hij het 'wellicht in andere woorden' had gezegd. "Maar er was in die tijd sprake van een heel andere organisatie dan nu. Er was toen nog niet veel bekend over de nare daden, zoals de onthoofdingen die we nu zien."

"Leve ISIS en in shaa Allah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken", schreef Khoulani in juni op Facebook. Van Doorn vindt het 'schandelijk' dat hij door die uitspraak wordt beschuldigd van het verheerlijken van terrorisme. "Niets is minder waar, hij heeft altijd afstand genomen van wreedheden en terreurdaden."

Van Doorn weet nog niet of de Partij van de Eenheid afstand gaat nemen van IS. "Wellicht gaan we dat doen of geven we meer uitleg over de woorden van Khoulani. We gaan het daar zeker over hebben."

Over het onderzoek dat het Openbaar Ministerie heeft ingesteld naar de uitspraken van het raadslid, heeft Van Doorn nog niets gehoord. "Maar we zien het met vertrouwen tegemoet, want dit is geen zaak." (Novum)
 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen

Notice: Trying to get property of non-object in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Notice: Trying to get property of non-object in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions