Odfjell verwacht verbetering Rotterdam

Odfjell verwacht verbetering Rotterdam
22-08-2014 16:30 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Odfjell verwacht dat zijn olieopslagterminal in Rotterdam in het derde kwartaal weer beter gaat presteren. De reorganisatie bij de probleemterminal drukte het resultaat in het tweede kwartaal echter nog wel flink. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde resultaten van het Noorse bedrijf.

Het Noorse bedrijf kondigde in mei aan bijna de helft van de banen te schrappen in Rotterdam. Het sociaal plan heeft het bedrijf in het tweede kwartaal 11,8 miljoen dollar (8,9 miljoen euro) gekost. Het nettoverlies van het gehele bedrijf kwam mede hierdoor uit op 26 miljoen dollar, tegen twee miljoen dollar een jaar eerder.

Los van de eenmalige last zag Odfjell het totale resultaat wel verbeteren. Het bedrijf, dat wereldwijd actief is in de opslag en het vervoer van brandstoffen, boekte in het tweede kwartaal een omzet van 275 miljoen dollar, een stijging van zeven procent ten opzichte van een jaar eerder.

De opslagterminal in Rotterdam is al jarenlang een pijnpunt voor Odfjell. Vanwege veiligheidsproblemen werd de terminal in 2012 door de milieudienst stilgelegd. Het bedrijf heeft meer dan honderd miljoen dollar op de terminal afgeschreven.

Dankzij de reorganisatie is Odfjell weer positiever over de prestaties in Rotterdam, omdat de kosten veel lager liggen. Bovendien staat er een groot nieuw contract op de stapel, aldus het bedrijf. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden