Clicky


Ryanair nu wel serieus over overname Cyprus Air

Ryanair nu wel serieus over overname Cyprus Air
21-08-2014 13:58 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ryanair is serieus in gesprek met de Cypriotische regering over de overname van het verlieslatende Cyprus Airways. Dat heeft topman Michael O'Leary donderdag gezegd tijdens een persconferentie, schrijft persbureau Reuters. Eerder noemde hij zijn interesse nog 'niet bepaald groot'.

O'Leary reist donderdag af naar het Zuid-Europese land om met de regering te praten. "We zijn betrokken bij het proces en hopen dat er een resultaat uit komt", zei de topman volgens Reuters. "Het betreft hier een erg politiek proces." Mocht het tot een deal komen, dan betekent dat geen erg grote overname, benadrukte hij.

Eind juli werd bekend dat ongeveer twintig bedrijven hun interesse in Cyprus Airways kenbaar hebben gemaakt bij de Cypriotische regering, waaronder Ryanair. Toen leek de interesse van de Ierse prijsvechter nog niet zo groot. O'Leary wees toen op de grote verliezen en pensioenschulden van het bedrijf.

De Cypriotische maatschappij moet daarnaast mogelijk honderd miljoen euro aan staatshulp terugbetalen. Het bedrijf ontving namelijk tegen de Europese regels in twee keer binnen tien jaar een staatsinjectie.

De regering heeft ongeveer negentig procent van het verlieslatende bedrijf in handen. De regering onderzoekt momenteel welke bedrijven worden uitgenodigd om een officieel bod uit te brengen. (Novum)