Transport Online - Apen meegelift op Maersk containerschip naar Rotterdam

Apen meegelift op Maersk containerschip naar Rotterdam

Apen meegelift op Maersk containerschip naar Rotterdam
20-08-2014 12:17 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Aan boord van een containerschip dat van Maleisië op weg is naar Rotterdam zijn onderweg vijf wilde java-apen ontdekt. Het schip met de verstekelingen komt woensdagmiddag aan in Rotterdam, zegt een woordvoerder van de Stichting Aap.

De apen worden tijdelijk opgevangen bij de stichting, die is gespecialiseerd in de opvang van uitheemse dieren. "Wij geven ze eerst een medische check." De apen zijn vermoedelijk in Maleisië ongezien aan boord geklommen. exemplaren van de makakensoort kunnen ongeveer een halve meter lang worden.

Wat er met de apen gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. "Het zijn wilde dieren dus ze kunnen zich redden in het wild", zegt de woordvoerder. Er wordt nog overlegd of de dieren kunnen worden teruggestuurd. "Als dat gebeurt, gaat dat waarschijnlijk per vliegtuig want met een schip zijn ze weken onderweg."

De eigenaar van het schip, Maersk, zocht eerst contact met de Apenheul maar werd doorverwezen naar de stichting. "Sinds 12 augustus hebben we contact. Aanvankelijk liepen de apen los rond op het schip, maar inmiddels zijn ze allemaal gevangen en samen in een krat gezet. Het is geen groot krat, maar je moet in dit geval roeien met de riemen die je hebt", zegt de woordvoerder.

Na overleg tussen de douane, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de stichting is besloten dat de apen bij de stichting worden opgevangen. De transporteur hoeft waarschijnlijk geen boete te vrezen voor de invoer van uitheemse diersoorten, zegt een woordvoerder van de NVWA. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions