Palfinger sluit twee joint ventures met Kamaz in Rusland

Palfinger sluit twee joint ventures met Kamaz in Rusland
19-08-2014 20:17 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

Palfinger AG en OJSC Kamaz, beide beursgenoteerde ondernemingen, hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk twee joint venture bedrijven op te zetten in Rusland.

Kamaz is Ruslands grootste vrachtwagen producent met een elfde plaats op de wereldranglijst van producenten van zware vrachtwagens. Kamaz vrachtwagens worden verkocht op de lokale markt, maar ook geëxporteerd naar Azië en Latijns Amerika. Kamaz heeft de Dakar Rally twaalf keer gewonnen sinds 1996.

De Palfinger Groep zal 49 procent en Kamaz 51 procent van de aandelen krijgen in de nieuwe onderneming Mounting, die zich zal specialiseren in het opbouwen van vrachtwagens. Het bedrijf zal vrachtwagens voorzien van beladings- en handlingssystemen.  Naast het bestaande dealer netwerk van Kamaz zal een eigen netwerk van dealers en servicepunten worden opgezet. Het bedrijf wordt gevestigd in Naberezhnye Chelny in Tatarstan, niet ver van het hoofdkwartier van de Kamaz Groep. Het doel is om in 2019 meer dan 3.000 vrachtwagens van opbouwen te voorzien.

In de joint venture Cilinder bedraagt Palfinger's aandeel 51 procent. Palfinger neemt dit belang in de bestaande hydraulische cilinder productie van Kamaz in Neftekamsk in de Bashkortostan regio en zal hier investeren in de modernisering van de productie. In het jaar 2019 is de doelstelling om 80.000 hydraulische cilinders te produceren voor kranen, vrachtwagens en bouwmachines.

Indien de benodigde goedkeuringen worden verkregen zal de oprichting van beide gezamenlijke ondernemingen eind november 2014 een feit zijn.

"Kamaz zal een betrouwbare partner blijven, ook voor haar internationale contacten. Het is voor ons heel belangrijk dat Palfinger, één van 's werelds toonaangevende producenten van hijsapparatuur gelooft in een lange termijn relatie met Kamaz", aldus Sergie Kogogin, algemeen directeur bij OJSC Kamaz.

Voor Herbert Ortner, president directeur van de Palfinger Groep, is de oprichting van de gezamenlijke bedrijven "een zeer belangrijke stap om de belangen in de GOS landen vast te leggen en uit te breiden. Deze regio is heel belangrijk voor Palfinger geworden, en overeenkomstig onze strategie, willen wij de lokale productie uitbreiden en daarmee de plaatselijke toegevoegde waarde vermeerderen. In Kamaz hebben wij een flexibele en prestatie georiënteerde partner gevonden voor deze onderneming."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden