Clicky


 


Pomphouders demonstreren tegen accijnsverhoging

Pomphouders demonstreren tegen accijnsverhoging
18-08-2014 23:55 | Algemeen | auteur De Redactie

DIEPENHEIM - Pomphouders uit de grensstreek demonstreren dinsdagochtend tijdens een overleg van het kabinet in Twente tegen de accijnsverhoging op lpg en diesel. De ondernemers willen de ministers en staatssecretarissen duidelijk maken dat tientallen pompstations momenteel op omvallen staan.

Zo'n dertig pompstationhouders hebben aangekondigd met spandoeken bij het kasteel bij Diepenheim te demonstreren waar de ministers en staatssecretarissen het nieuwe politieke jaar met elkaar doornemen.

"Europa stelt wel massaal geld beschikbaar voor de telers vanwege de Russische boycot, maar wij zijn klein en minder belangrijk en mogen creperen", zegt Lisenka van Oppen, een van de gedupeerde tankhouders. "Rijk, provincie of gemeente moet ons nu ook eens gaan steunen. Er zijn regelingen voor, ze moeten het alleen willen."

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) zei eerder dit jaar echter geen verband te zien tussen de accijnsverhoging op lpg en diesel en de dalende omzet van pomphouders in de grensstreek. Volgens Wiebes tanken mensen door de bank genomen minder, en dan met name minder benzine. Die accijns is begin dit jaar niet verhoogd.

De pompstationhouders klagen steen en been over de accijnsverhogingen op diesel en lpg die begin dit jaar werden ingevoerd. Sindsdien zouden hun klanten massaal de grens met België en Duitsland oversteken om daar te tanken. Naar eigen zeggen hebben de ondernemers hun omzet met dertig tot veertig procent zien dalen. Brancheorganisaties RAI en Bovag dringen aan op maatregelen.? (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions