Transport Online - Uitstel van betaling aangevraagd voor Cosmo Trucks [UPDATE]

Uitstel van betaling aangevraagd voor Cosmo Trucks [UPDATE]

Uitstel van betaling aangevraagd voor Cosmo Trucks [UPDATE]
18-08-2014 15:52 | Transport | auteur Marcel van der Voort

ZWOLLE - "Ik weet dat door Cosmo Trucks uitstel van betaling is aangevraagd", aldus bestuurder Jeanette Brouwer van FNV Bondgenoten maandagmiddag desgevraagd tegenover de nieuwsredactie van Transport Online.

De hoofdvestiging is aan de Ceintuurbaan 60 in Zwolle. Verder zijn er onder ander vestigingen in Utrecht, Harderwijk, Leeuwarden en Apeldoorn. En in Zweden en Finland. "Ik probeer al de hele dag iemand van de directie in Zwolle te pakken te krijgen. Dat is nog niet gelukt. Wel heb ik contact gehad met vakbondsleden. Die hebben mij vanuit de verschillende vestigingen op de hoogte gesteld", vertelt ze verder.

"De signalen dat het niet goed ging kreeg ik afgelopen week al", voegt ze er even later aan toe. Ook de redactie van Transport Online ontvangt al vanaf vrijdag signalen dat er problemen zijn bij Cosmo Trucks. 

"Ik heb maandag ook gesproken met de voorzitter van de ondernemingsraad (or) over wat er gaande is. Er is vanuit het hoofdkantoor een melding gedaan aan de vestigingen dat er uitstel van betaling is aangevraagd. Vandaar dat de medewerkers op de hoogte zijn. Dat vind ik een goede stap."

Overnamekandidaat

"Ik heb de indruk dat er al langere tijd wordt geprobeerd om een overnamekandidaat te vinden. Dat zou de Van Mossel Groep in Waalwijk zijn. De or heeft morgen, dinsdag, daarvoor een gesprek. Daarom verbaast mij deze uitstel van betaling. De vraag is nu wat er allemaal achter de schermen is gebeurd", aldus de vakbondsvrouw.

"De uitstel van betaling zou betrekking hebben op het grootste deel van de bedrijfsonderdelen. En zo’n 900 medewerkers treffen", laat ze weten.

Brouwer: "Bij de leden is een heleboel onrust. De banen liggen niet voor het oprapen."

Rechtbank

Uiteraard is er om een reactie gevraagd bij de directie van het bedrijf. "Er is niemand bereikbaar", meldt een medewerkster vanuit het hoofdkantoor.

De perswoordvoerder van de rechtbank Overijssel laat maandagmiddag weten: "Er is geen uitstel van betaling verleend of faillissement uitgesproken wat betreft Cosmo Trucks."

Algemeen-directeur Eric Berkhof van de Van Mossel Groep reageert: "Wij zijn inderdaad al een tijdje geïnteresseerd in een overname van Cosmo Trucks. Het gaat om het gehele bedrijf. Helaas hebben wij dat niet voor elkaar weten te krijgen. Onder andere om financiële redenen is dat nog niet gelukt. Ik weet van de aanvraag voor uitstel van betaling. Wij zijn nog steeds betrokken bij een eventuele overname. Nu hangt het af van de mogelijkheden bij een bewindvoerder."

Afkoelingsperiode

Volgens één van de klanten van Cosmo Trucks en Koops Furness is er door de rechtbank vandaag, dinsdag 19 augustus, een afkoelingsperiode ingesteld. Dinsdagmiddag zou er mogelijk een bewindvoerder worden aangesteld.

Oorsprong

De oorsprong van Cosmo Trucks ligt in de scheepvaart. Op 1 januari 1906 begon Furness in Rotterdam cargadoorsbedrijf. De scheepvaartactiviteiten werden spoedig aangevuld met een transportdivisie en een eigen onderhoudsafdeling.

Vanaf 1968 nam Furness verschillende transportbedrijven, DAF truckdealers en de Eerste Zwolse Bedrijfsautogarage over. En in 2000 fuseerden de automotive activiteiten van Furness met die van Koops. Sinds 2002 heten alle DAF dealerbedrijven Cosmo Trucks.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions