Transport Online - Zeer grote brand in bedrijfspand Vlaardingen [+foto]

Zeer grote brand in bedrijfspand Vlaardingen

Zeer grote brand in bedrijfspand Vlaardingen [+foto]
17-08-2014 16:02 | Algemeen | auteur De Redactie

VLAARDINGEN - In een bedrijf in Vlaardingen is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. De vlammen slaan metershoog uit het pand. De volledige loods staat inmiddels in lichterlaaie, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het gaat om een pand aan de Koningin Wilheminahaven. De brandweer probeert met man en macht te voorkomen dat het vuur overslaat naar aangrenzende bedrijven. Ze krijgen daarbij hulp van blusboten van de havendienst. De brand brak even voor 14.00 uur uit. Rond 17.30 uur was het vuur nog altijd niet onder controle.

De brand gaat gepaard met fikse rookontwikkeling. De rook trekt over de A4. Vooralsnog zijn er geen berichten dat er grote concentraties gevaarlijke stoffen vrijkomen. Er worden metingen verricht. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De politie rijdt rond met een geluidswagen om mensen te waarschuwen.

Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam heeft nog geen last van de rook. Volgens de brandweer hoeft de ventilatie niet uit.

Vanwege de brand kunnen er voorlopig geen treinen rijden tussen Rotterdam Centraal en Vlaardingen Centraal. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een halfuur tot een uur. De NS hoopt rond 19.00 uur het treinverkeer te kunnen hervatten. [Novum]NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,631
Diesel1,261

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions