Clicky


NS lapt oude treinen op

NS lapt oude treinen op
16-08-2014 09:34 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Om het probleem van overvolle treinen aan te pakken haalt de NS oude intercity's van stal. In afwachting van nieuwe sprinters komen achttien oudere dubbeldekkers volgend jaar na een oplapbeurt tijdelijk weer in dienst, zegt president-directeur van de NS Timo Huges zaterdag in het AD.

In de oude treinen wordt zeventien miljoen euro geïnvesteerd. Het is volgens de NS de eerste keer dat de 'volledige strategische reserve' structureel wordt ingezet om het tekort aan treinen tegen te gaan. Volgens Huges moeten hier geen wonderen van verwacht. Hij hoopt dat het helpt, maar benadrukt dat staan in de spits erbij blijft horen.

De treinstellen ondergaan een technische revisie bij Nedtrain in Haarlem. Daar zijn eerder al dubbeldekkers met groene bankjes omgebouwd tot de nieuwe intercitytreinen. Dat heeft 280 miljoen euro gekost.

Al jaren wordt geklaagd over te volle spitstreinen en vertragingen. "We proberen daar natuurlijk verandering in te brengen", zegt Huges in de krant. Hij wijst erop dat meer mensen worden ingezet op treinen en stations en dat ook treinen zijn verlengd. Ook wordt overlegd over meer spoor. "Ik zeg niet dat alle knelpunten over vijf jaar zijn opgelost, maar ze zijn dan wel verbeterd." (Novum)