Transport Online - 'Effect accijnsverhoging blijft voelbaar'

'Effect accijnsverhoging blijft voelbaar'

'Effect accijnsverhoging blijft voelbaar'
15-08-2014 16:04 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Tabaksverkopers hebben in juli 1,4 procent minder sigaretten en 7,7 procent minder shag verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Brancheverenigingen TZN en NSO stellen vrijdag dat de negatieve effecten van de accijnsverhoging in januari nu al veel langer aanhouden dan het ministerie van Financiën voor de verhoging voorspelde.

"De overheid voorspelde op basis van ervaring uit het verleden dat de verkopen en accijnsinkomsten na verloop van tijd weer zouden herstellen" aldus de verenigingen. "Maar er is geen enkel herstel zichtbaar."

De schatkist is in juli door de accijnsverhoging 7,1 miljoen euro aan accijns op rookwaar misgelopen, zeggen de belangenverenigingen. Ze zien nog altijd het liefst dat de verhoging wordt teruggedraaid. De nieuwe verhoging, die voor 1 januari gepland staat, moet worden geschrapt, vinden ze.De accijnsinkomsten uit rookwarenverkoop gaan omlaag doordat rokers door de verhoging op goedkopere alternatieven overstappen, of in het buitenland hun shag en sigaretten kopen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions