Clicky


Drie Groningse eerstejaars drinken zich bewusteloos

Drie Groningse eerstejaars drinken zich bewusteloos
15-08-2014 13:30 | Binnenland | auteur De Redactie

GRONINGEN - Drie deelneemsters van de introductieweek in Groningen hebben zich woensdagnacht bewusteloos gedronken tijdens een kroegentocht. De politie schat dat de vrouwen tussen de 17 en 20 jaar zijn, laat een woordvoerder vrijdag weten.

"We vinden het erg jammer dat dit is gebeurd. We proberen de nieuwe studenten zo goed mogelijk voor te lichten over alcoholgebruik", zegt de voorzitter van de Groningse KEI-week. Hoe het met de vrouwen gaat wil de organisatie niet vertellen.

Het komt vaker voor dat nieuwe studenten tijdens de introductieweek te veel drinken. Jongeren kennen vaak hun grenzen nog niet en voelen tijdens de festiviteiten groepsdruk om mee te drinken, licht de politiewoordvoerder toe.

In 1997 overleed de 18-jarige Reinout Pfeiffer nadat hij tijdens de kennismakingstijd in Groningen ongeveer een liter jenever had gedronken. Pfeiffer kreeg een epileptische aanval in zijn slaap en stikte in zijn kussen.

Dit jaar geldt voor het eerst de regel dat jongeren onder de 18 geen alcohol mogen drinken. Duizenden studenten in Groningen, Leiden en Utrecht hebben deze week kennisgemaakt met de stad waar ze gaan studeren. In de weken hierna beginnen ook de introductieweken in andere studentensteden. (Novum)

Foto's

  • Bek en Verburg BV