Clicky


Steun voor getroffen bedrijven boycot Rusland

Steun voor getroffen bedrijven boycot Rusland
15-08-2014 13:29 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het kabinet komt met steunmaatregelen voor de bedrijven die het zwaarst worden getroffen door de Russische sancties. Bedrijven mogen onder meer aan arbeidstijdverkorting gaan doen. Dat heeft staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (PvdA) vrijdag gezegd.

"We zullen op een aantal punten nationale maatregelen nemen", zei Dijksma. "Dan moet u denken aan de mogelijkheid om in tijden van nood regelingen voor arbeidstijdverkorting in te zetten of garantstellingen waarbij het bedrijfsleven tijdelijk een extra impuls kan krijgen. Ondernemers kunnen zo langer het hoofd boven water houden."

Het kabinet wil bedrijven verder helpen nieuwe afzetmarkten te vinden. Ook spreekt Dijksma met de sector en de voedselbanken over manieren om te voorkomen dat door Rusland geweigerde producten worden weggegooid. "We moeten er zo veel mogelijk voor zorgen dat voedsel een goede bestemming krijgt", zei Dijksma.

Meer details volgen later op de dag in een Kamerbrief. Het gaat om maatregelen die Nederland neemt naast eventuele financiële steun vanuit Brussel. Een besluit daarover verwacht Dijksma begin volgende week. Over de kosten van de Nederlandse maatregelen kan Dijksma nog niets zeggen. (Novum)