Clicky


Extreemrechts naar rechter om demonstratieverbod

Extreemrechts naar rechter om demonstratieverbod
15-08-2014 12:19 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - De Nederlandse Volks-Unie (NVU) wil op 20 september toch een demonstratie houden in de Haagse Schilderswijk. De extreemrechtse partij wil het demonstratieverbod dat burgemeester Jozias van Aartsen donderdagavond aankondigde laten toetsen door een rechter.

De NVU wil demonstreren tegen de 'ISIS-terreur in Nederland en in het buitenland', schrijft de partij op Facebook. De groep Pro Patria organiseerde zondag in de wijk al tegen tegen terreurbeweging de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS). Toen tegendemonstranten zich roerden, moest de ME ingrijpen.

Pro Patria wilde op 20 september weer een nieuwe Mars van de Vrijheid wilde houden in de Schilderswijk. De organisatie 'hekelt' de beslissing om tijdelijk geen demonstraties meer toe te laten in de Schilderswijk, maar weet nog niet of ze naar de rechter stapt.

Volgens Pro Patria praten justitie, de politie en de burgemeester maandag over de voorgenomen mars. De organisatie wil dat overleg nog even afwachten. Wel staat voor dinsdag een overleg met twee advocaten gepland. (Novum)