Transport Online - FNV: Lijkkist en petitie tegen dumplonen transportsector

FNV: Lijkkist en petitie tegen dumplonen transportsector

FNV: Lijkkist en petitie tegen dumplonen transportsector
26-03-2012 17:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
AMSTERDAM - Zes man in het zwart gekleed met een lijkkist liepen maandagochtend langs UC-Transports in Amsterdam. Een protest tegen de ontduiking van de cao in het beroepsgoederenvervoer. "Het bleef angstvallig stil", zegt bestuurder FNV Bondgenoten Reinier Stroo. "Geen lamel bewoog."

"UC-Transports staat er om bekend dat het zo'n beetje elke regel overtreedt", zegt Reinier Stroo.

Het gaat FNV Bondgenoten niet alleen om de ontduiking van de cao. Met de ontduiking vindt er ook uitbuiting van Oost-Europese chauffeurs plaats en verdringing van Nederlandse chauffeurs. Geen concurrentie op arbeidsvoorwaarden.Strengere regels, en betere handhaving van de cao, dat is wat de bond eist. Daarom gingen zo’n dertigtal kaderleden maandag ook langs het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam om handtekeningen te verzamelen van de chauffeurs.

"Het ging heel goed", zegt Stroo. "De chauffeurs wisten meteen waar we het over hadden, en vrijwel iedereen zette zijn handtekening. We hoefden niet uit te leggen waar het om ging."

Handtekeningen werden eerder verzameld in het noorden en oosten van het land. Uiteindelijk worden ze aangeboden aan werkgeversorganisatie TLN en de overheid.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions