Clicky


Transportondernemer zet prijs op hoofd vrachtwagendief: 'dood of levend'

Transportondernemer zet prijs op hoofd vrachtwagendief: 'dood of levend'
14-08-2014 19:47 | Criminaliteit | auteur Marcel van der Voort

ASTEN - Directeur Christian Hoefnagels van Christian Hoefnagels Internationaal Transport BV in Asten is woedend. Via Facebook is hij op jacht naar de hoofddader van de diefstal van vrachtwagens, opleggers en een bakwagen. Hij wil 5.000 euro betalen aan degene die de Turk H. bij hem aan de balie aflevert. "Dood of levend, het maakt ons niet uit", stelt hij.

H. zou volgens Hoefnagels via een Haags transportbedrijf het materieel hebben gehuurd en nooit teruggebracht. Transport Online sprak Hoefnagels donderdagavond en hij blijkt nog steeds kwaad. "De reden dat ik voor deze Facebookactie koos is simpel. Dat kon allemaal snel via mijn telefoon", geeft hij prijs.

"Een paar weken geleden heb ik de wagens verhuurd en afgelopen week kwam ik erachter dat ze de spullen hadden gestolen. Ik ben direct naar de politie gereden om aangifte te doen. Dat ging moeilijk. Want de politie gaat er vanuit dat de spullen zijn verhuurd en er dus geen sprake is van diefstal. Ik zei dat ik de verhuur intrek en pas na vijf pogingen kon ik daadwerkelijk aangifte doen", legt hij aan de nieuwsredactie uit.

Buurman verlinkt

"Ik kwam terug van de politie en ben op het internet allerlei informatie gaan zoeken over de daders. Ik heb 5.000 euro op de leider gezet. En ben inmiddels gebeld door zijn buurman. De hoofddader is op vakantie in Turkije en komt binnenkort terug naar ons land. Zodra hij thuis is belt de buurman mij."

Als de buurman verlinkt is die wellicht vijf mille rijker en de vermeende hoofddader heeft blijkbaar een groot probleem. Wat gaat Hoefnagels doen? "Dat zou u natuurlijk willen weten. Ik ga hem niet aan de politie uitleveren. Daar heb ik geen vertrouwen in. Ik ga ervoor zorgen dat hij nooit meer doet wat hij mij heeft aangedaan. Hij heeft de verkeerde te grazen genomen", benadrukt de ondernemer.

"De politie heeft nog niets gedaan. Terwijl de wagens al op weg waren naar Roemenië en Irak. De meeste spullen zijn getraceerd. De bakwagen is nog zoek. Wel krijg ik signalen dat die in Irak is. Als die niet terugkomt, dan komt het wel goed via de verzekering. Het gaat mij puur om de dader."

Wantrouwen

"Ik had wantrouwen toen ik die man zag. Maar er komen vaker mensen huren die ik niet echt vertrouw. Als het te verzekeren is, dan vind ik het goed."

"Ik heb H. zijn broer in de kroeg opgezocht. Mij is duidelijk dat het om een criminele bende gaat."

En: "Van BAS Trucks weet ik inmiddels dat er ook spullen van dat bedrijf gestolen zijn."

De redactie heeft donderdagavond met een medewerker van dit bedrijf gesproken. Hij erkent de signalen dat er bij hun ook sprake zou zijn van diefstal. Maar kan verder geen uitleg geven en verwijst naar een leidinggevende die er op dat tijdstip niet was.

Verder is geprobeerd om een reactie te krijgen bij het beschuldigde bedrijf. Die blijken telefonisch onbereikbaar.