Clicky


FNV vindt herstel onvoldoende voor arbeidsmarkt

FNV vindt herstel onvoldoende voor arbeidsmarkt
14-08-2014 15:07 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - FNV is ontevreden over de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Centraal Planbureau donderdag over de economie naar buiten bracht. De broze groei levert onvoldoende banen op, stelt de vakcentrale donderdag in een verklaring.

Als het aan FNV ligt heeft het kabinet heeft nog flink wat werk te verzetten om de werkloosheid terug te dringen. "Het kabinet moet er alles aan doen om de werkloosheid tegen te gaan", aldus FNV-voorman Ton Heerts in de verklaring. De werkgelegenheid in de bouw, financiële dienstverlening en de zorg staan volgens hem 'zwaar onder druk'.

Vooral over de zorg maakt FNV zich zorgen. "Er verdwijnen meer banen dan nodig", vindt Heerts. "Gemeenten bezuinigen meer op de thuiszorg dan vanuit Den Haag is voorgeschreven. Ik dring er nogmaals bij het kabinet op aan de vernietigende bezuinigingen in de zorgsector terug te draaien."



Het CPB maakte donderdag bekend te verwachten dat de werkloosheid volgend jaar op 6,75 procent uitkomt. Dit jaar gaat het CPB uit van zeven procent.

Het CBS meldde donderdag dat er op de arbeidsmarkt licht herstel zichtbaar is. Het aantal banen nam weliswaar voor het twaalfde kwartaal op rij af, maar de krimp is met achtduizend veel lager dan in eerdere kwartalen. Het aantal vacatures nam wel toe, met vierduizend. (Novum)