Clicky

 Dafne Schippers wint EK-goud op 100 meter

Dafne Schippers wint EK-goud op 100 meter
13-08-2014 23:44 | Sport | auteur De Redactie

ZÜRICH - Dafne Schippers heeft op het EK atletiek een gouden medaille gewonnen op de 100 meter. De Nederlands kampioene liep in Zürich naar een tijd van 11,12 seconden. Daarmee bleef ze de Française Myriam Soumaré vierhonderdste voor. Het brons ging naar de Britse Ashleigh Nelson in 11.22.

De 22-jarige Schippers had een matige start, maar in het tweede deel van de race kwam ze sterk terug. Ze wist Soumaré uiteindelijk net op tijd te achterhalen. Schippers plaatste zich eerder op de avond als snelste voor de eindstrijd. Ze is de opvolgster van Fanny Blankers-Koen, die het koningsnummer in 1950 won op het EK in Brussel.

Op voorhand gold Schippers al als favoriete. Ze begon het EK als leidster van de Europese seizoensranking door haar nieuwe Nederlandse record van 11,03 dat ze eerder deze zomer liep.

Het is voor de Utrechtse de eerste Europese titel. Vorig jaar werd ze op het WK al derde op de zevenkamp. In Zürich koos Schippers echter bewust voor de sprintnummers. Ze komt ook nog in actie op de 200 meter en de 4x100 meter estafette. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats