Clicky


Dafne Schippers wint EK-goud op 100 meter

Dafne Schippers wint EK-goud op 100 meter
13-08-2014 23:44 | Sport | auteur De Redactie

ZÜRICH - Dafne Schippers heeft op het EK atletiek een gouden medaille gewonnen op de 100 meter. De Nederlands kampioene liep in Zürich naar een tijd van 11,12 seconden. Daarmee bleef ze de Française Myriam Soumaré vierhonderdste voor. Het brons ging naar de Britse Ashleigh Nelson in 11.22.

De 22-jarige Schippers had een matige start, maar in het tweede deel van de race kwam ze sterk terug. Ze wist Soumaré uiteindelijk net op tijd te achterhalen. Schippers plaatste zich eerder op de avond als snelste voor de eindstrijd. Ze is de opvolgster van Fanny Blankers-Koen, die het koningsnummer in 1950 won op het EK in Brussel.

Op voorhand gold Schippers al als favoriete. Ze begon het EK als leidster van de Europese seizoensranking door haar nieuwe Nederlandse record van 11,03 dat ze eerder deze zomer liep.

Het is voor de Utrechtse de eerste Europese titel. Vorig jaar werd ze op het WK al derde op de zevenkamp. In Zürich koos Schippers echter bewust voor de sprintnummers. Ze komt ook nog in actie op de 200 meter en de 4x100 meter estafette. (Novum)