Clicky


Advocaat: nieuwe resten niet van Kris en Lisanne

Advocaat: nieuwe resten niet van Kris en Lisanne
13-08-2014 17:38 | Buitenland | auteur De Redactie

MEXICO-STAD - De botten die begin deze maand in Panama werden gevonden zijn niet van Kris Kremers of Lisanne Froon. Dat blijkt volgens de Panamese advocaat van de familie Kremers, Enrique Arrocha, uit onderzoek van een forensisch antropoloog. De raadsman verwacht dat het dna-onderzoek dit bevestigt.

De advocaat stelt dat uit het onderzoek blijkt dat er vijf botten zijn gevonden: twee zijn van een zoogdier, een van een indiaan en een ander bot is van iemand jonger dan 3 jaar oud. Het laatste bot is van een vrouw, maar de leeftijd komt volgens Arrocha niet overeen met die van Kremers of Froon.

De resten werden aangetroffen in een afgelegen gebied waar in juni ook de overblijfselen van de Nederlandse vrouwen werden gevonden. Kremers en Froon werden 1 april voor het laatst gezien bij het plaatsje Boquete. Rond de doodsoorzaak van de twee bestaat nog veel onduidelijkheid.

De Panamese justitie kon de resultaten van het forensisch onderzoek niet direct bevestigen. Arrocha spreekt woensdag in Panama-Stad met de onderzoekers en het openbaar ministerie over de voortgang van de zaak. (Novum)