Clicky


Digitale flitspaal in werking langs N275 in Ospel

Digitale flitspaal in werking langs N275 in Ospel
13-08-2014 15:55 | Controles | auteur De Redactie

OSPEL - Eén van de flitspalen langs de Venloseweg in Ospel (langs de Noordervaart), is vervangen door een digitale flitser. De paal werkt 24 uur per dag en wordt geactiveerd zodra bestuurders te hard rijden. Weggebruikers voorkomen op deze locatie dat ze een bekeuring op de deurmat krijgen door zich te houden aan de snelheidslimiet van 80 km/u.

De rij van vijf analoge flitspalen langs de Noordervaart tussen Weert en Meijel zal in de loop van dit jaar vervangen worden door twee nieuwe digitale palen. De eerste van de palen op de Venloseweg (N275) is vernieuwd, aangepast en gedigitaliseerd. In de loop van de volgende week wordt deze nieuwe paal aangezet.

Flitser

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera, waarmee gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De bekeuring valt zodoende sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

De digitale camera werkt dag en nacht en maakt gebruik van een infrarood flitser die niet zichtbaar is. Het OM vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.