Clicky


Tractorbouwer Deere & Co luidt winstalarm

Tractorbouwer Deere & Co luidt winstalarm
13-08-2014 13:55 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De fabrikant van John Deere - Deere & Company - heeft woensdag een winstwaarschuwing afgegeven. Het Amerikaanse concern ziet zich daartoe genoodzaakt omdat de winst in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar flink inzakte. Ook de omzet maakte een flinke duik, zo maakte het beursgenoteerde Deere & Co bekend.

De tractorfabrikant denkt over het gehele boekjaar - dat eind oktober afloopt - 3,1 miljard dollar (2,3 miljard euro) over te houden. Dat is tweehonderd miljoen dollar minder dan waar tot dusver op werd gerekend. Ondanks de lagere winstverwachting spreekt topman Samuel Allen nog steeds van een succesvol jaar.

Deere & Co kwam eind juni na afdracht van belasting uit op 850 miljoen dollar. Dat is een daling van vijftien procent in vergelijking met een jaar eerder. Na negen maanden blijft de teller steken op een nettowinst van tweeënhalf miljard dollar, zo'n acht procent minder dan in de eerste drie kwartalen van vorig jaar.

De omzet daalde vorig kwartaal met vijf procent naar 9,5 miljard dollar. Over het boekjaar tot dusver lagen de inkomsten vier procent lager. De omzet over de eerste negen maanden kwam uit op 27,1 miljard dollar. (Novum)