Transport Online - Stichting pleit voor comacentrum in Nederland

Stichting pleit voor comacentrum in Nederland

Stichting pleit voor comacentrum in Nederland
13-08-2014 09:45 | Gezondheid | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De stichting Zorgen na Coma pleit voor de komst van een comacentrum in Nederland. In dat centrum moeten patiënten worden opgenomen voor revalidatie nadat zij uit hun coma zijn ontwaakt. Alle patiënten moeten daar volgens de stichting voor in aanmerking komen en niet alleen mensen tot 25 jaar, zoals nu het geval is. Dat meldt het AD woensdag.

Zorgen na Coma is een initiatief van familieleden van comapatiënten die volgens de huidige regels te oud zijn voor revalidatie. De stichting wil daarom dat Nederland een comacentrum krijgt, net zoals België dat heeft in Luik.

Behandeling wordt op dit moment alleen vergoed bij patiënten tot 25 jaar, boven die leeftijd zou het niet effectief zijn. Revalidatie Nederland stelt tegenover het AD dat hierdoor jaarlijks vijftig tot 75 vegetatieve en minimaal bewuste patiënten niet in aanmerking komen voor revalidatie.De stichting krijgt volgens de krant steun van de partijen CDA, SP en de ChristenUnie. Ze hebben aangekondigd vragen te gaan stellen in de Tweede Kamer over de kwestie. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen