Clicky


Acteur Robin Williams overleden

Acteur Robin Williams overleden
12-08-2014 09:01 | Showbizz | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Robin Williams is overleden. De Amerikaanse acteur zou zelfmoord hebben gepleegd, melden Amerikaanse media. Williams was 63 jaar.

Het bureau van de sheriff van Marin County liet weten dat Williams dood werd aangetroffen in zijn huis in Californië. Uit een voorlopig onderzoek kwam naar voren dat hij zichzelf door verstikking van het leven had beroofd. Zijn perswoordvoerder bevestigde het nieuws, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety dinsdagnacht.

Susan Schneider, Wiiliams' derde echtgenote, laat weten zeer te zijn getroffen door het nieuws. "Ik ben totaal verslagen. Namens Robins familie wil ik vragen om met rust te laten geworden tijdens deze tijd van diepe rouw. Wij hopen dat hij zal worden herinnerd niet om zijn dood, maar om zijn humor en de vreugde die hij miljoenen mensen bracht."

Williams leed gedurende zijn carrière aan verscheidene drugsverslavingen en alcoholisme. In de jaren tachtig, aan het begin van zijn filmcarrière, gebruikte hij bijna dagelijks cocaïne. Hij kickte van de een op de andere dag af van drugs en alcohol, maar bleef terugvallen. In 2006 belandde hij opnieuw in en afkickkliniek.

Vorige maand liet Williams zich opnieuw opnemen. Volgens zijn woordvoerder was dat nadrukkelijk niet omdat hij weer zou zijn teruggevallen in zijn verslaving, maar omdat hij zijn nuchterheid wilde behouden 'in deze hectische tijd' na enkele jaren vrijwel onafgebroken te hebben gewerkt.

Williams werd eind jaren zeventig beroemd als de alien in de televisieserie Mork and Mindy. Hij scoorde verder in komische films als Good Morning, Vietnam en Mrs. Doubtfire. Hij won een Oscar voor een serieuze rol, als therapeut in Good Will Hunting. "Mijn vader zei me altijd dat ik naast acteren ook een echt vak moest kiezen als vangnet, zoals lassen", grapte hij bij het in ontvangst nemen van het gouden beeldje.

Ook zijn laatste werk was voor de tv, namelijk in de comedyserie The Crazy Ones. Zijn nog te verschijnen films zijn The Angriest Man in Brooklyn, die volgende maand in Nederland in première gaat, de kerstfilm Merry Friggin' Christmas, de avonturenfilm Night at the Museum: Secret of the Tomb en de volgend jaar te verschijnen komedie Absolutely Anything, waarin hij de stem inspreekt van de hond Dennis.

Williams' acteerstijl was het puurst in zijn standup-optredens, wanneer hij bijvoorbeeld een Russische immigrant vertolkte of beroemdheden nadeed als John Wayne of Keith Richards. Wellicht is het beste voorbeeld van een cross-over naar film zijn stemmenrol als de geest uit de lamp in de animatiefilm Aladdin. De humoristische rol, waarbij Williams lustig mocht improviseren, behoort tot een van de absolute favorieten onder de fans.

Williams laat zijn vrouw en drie kinderen uit eerdere relaties achter.