Clicky

 
Transport Online - Werkgeverorganisaties: 'Sancties raken maakindustrie ook'

Werkgeverorganisaties: 'Sancties raken maakindustrie ook'

Werkgeverorganisaties: 'Sancties raken maakindustrie ook'
08-08-2014 16:37 | Buitenland | auteur De Redactie

ZOETERMEER - EVO, Fenedex, FENEX en TLN roepen het kabinet op om bij het nadenken over compensatie voor bedrijven, naast een degelijke regeling voor agrarische ondernemers, ook de schade in andere sectoren niet te vergeten.

Niet alleen de agrarische sector in Nederland leidt onder de Russische sancties, ook andere handels- en productiebedrijven leiden straks aanzienlijke schade, aldus de organisaties.

Gevolgen

De sancties die de Europese Unie zelf instelde, hebben bijvoorbeeld ook gevolgen voor Nederlandse bedrijven die leveren aan de olie- en gasindustrie in Rusland. De Russische tegensancties treffen bijvoorbeeld de voedselverwerkende industrie. Nederland moet de gevolgen van de schade volgens EVO, Fenedex, FENEX en TLN daarom evenwichtig verdelen over alle sectoren.

Verzachten

Maandag gaan partijen om de tafel met vertegenwoordigers van onder andere VNO-NCW, MKB Nederland en LTO om tot een oplossing voor alle sectoren te komen. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken zei eerder te broeden op maatregelen om de pijn van de sancties te verzachten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden