Clicky


Dertien nieuwe MAN TGS-kippers voor BUKO Transport

Dertien nieuwe MAN TGS-kippers voor BUKO Transport
08-08-2014 13:55 | M.A.N. | auteur De Redactie

BEVERWIJK - BUKO Transport uit Beverwijk heeft dertien nieuwe MAN’s aan het wagenpark toegevoegd. Het zijn meerassige TGS-kippers met Euro 6-motoren. Ze worden ingezet voor het transport van onder meer grond, asfalt en zand.

Het lage eigen gewicht van de TGS-trucks is voor BUKO van doorslaggevend belang. Ook de gunstige exploitatiekosten hebben bij de keuze een grote rol gespeeld. “Onze keuze voor MAN ligt erg voor de hand. Wij hebben al ruim vijftien jaar een uitstekende relatie met MAN-dealer B.T.S. die letterlijk 24 uur per dag voor ons klaarstaat”, stelt Wouter Langendijk, directeur BUKO Transport.

“De TCO (Total Cost of Ownership) van de MAN’s pakken gunstig uit. Tevens is het duurzame karakter van de TGS Euro 6 een belangrijk uithangbord. Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeren in de toekomst. Opdrachtgevers gaan steeds vaker alleen in zee met transporteurs die hun zaken op MVO-gebied goed voor elkaar hebben. Mede daarom zijn onze nieuwste kippers uitgerust met de MAN-TipMatic geautomatiseerde transmissie  waardoor geluidsoverlast voor de omgeving tot een minimum wordt beperkt.” 

Speciale laadbak

MAN-dealer B.T.S uit het Noord-Hollandse Wognum leverde in de afgelopen maanden elf MAN’s TGS 50.440 10x4 en twee MAN’s TGS 43.440 8x4 wide-spread met containerwisselsysteem. “Een belangrijke eigenschap van MAN is het lage eigen gewicht. Dat betekent dat er per voertuig meer gewicht en dus meer lading kan worden getransporteerd. In combinatie met het lagere brandstofverbruik van de Euro 6-motoren worden de exploitatiekosten per rit dus onherroepelijk gunstiger”, zegt Edgar Immink van B.T.S..