Clicky

 
Transport Online - Chaos aan Russische grens door importverbod [+video]

Chaos aan Russische grens door importverbod

Chaos aan Russische grens door importverbod [+video]
08-08-2014 13:53 | Buitenland | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE - Maar liefst duizenden vrachtwagens moeten er al stil staan aan de Russische grens. Een grote chaos waar ook Nico Mooij van Mooij Oost-Europa-Service over mee kan praten.

"Helaas is het ons ook overkomen. Er zijn van ons 17 vrachtwagens geladen met groenten en fruit op de terugweg. Allemaal geweigerd aan de Russische grens", meldt Nico Mooij vrijdagochtend.

"Als noodoplossing gaan we de goederen lossen in onze temperatuur gecontroleerde loods in Polen en wachten op nader order van de klant, wat er verder mee moet gebeuren. Gelukkig hebben we deze oplossing en kunnen we zo de schade een beetje beperken,en wellicht kunnen de goederen in Polen of Tsjechië alsnog worden verkocht."

Volgens EVO staan vrachtwagenchauffeurs inmiddels ongeveer zeven uur in de file om de grens te passeren en bij het douanekantoor te komen. Als zij daar aankomen worden ze linea recta weer terug gestuurd.

Evo vreest voor stiptheidsacties tijdens het importverbod.  "Dat hebben we bij eerdere importverboden ook gezien. Douaneambtenaren gaan dan uit onwil stiptheidsacties houden, waardoor ook goederen die niet onder het verbod vallen ernstige vertragingen oplopen", meldt EVO.

Het aantal Belgische vrachtwagens dat aan de Russische grens geblokkeerd staat zou beperkt zijn. Volgens transportfederatie Febetra rijden momenteel maar weinig Belgische transportfirma's naar Rusland, meldt de Belgische website HLN.


Bent u transporteur naar Rusland? Staan ook uw chauffeurs bij de grens stil? Wat voor gevolgen heeft dit voor u? Vertel uw verhaal aan onze redactie: redactie@transport-online.nl - Let op: Uw reactie kan gepubliceerd worden!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen