Clicky


'Al honderden vrachtwagens met groente en fruit geweigerd aan Russische grens'

'Al honderden vrachtwagens met groente en fruit geweigerd aan Russische grens'
07-08-2014 19:18 | Buitenland | auteur De Redactie

Aan de Russische grens zijn inmiddels al zo'n driehonderd vrachtwagens met groente en fruit als gevolg van de sancties door Rusland geweigerd. Dat zegt de directeur van branchevereniging Groenten Fruit Huis, Gert Mulder, tegen de NOS.

Volgens Mulder zal een deel van de vrachtwagens met lading en al moeten terugrijden naar Nederland.

Gert Mulder wil dat de pijn van de tegenmaatregelen wordt verdeeld en niet alleen bij de ondernemers terecht komt. "Zulke drastische maatregelen vanuit Rusland vallen echt buiten een normaal ondernemersrisico", zegt hij tegen de NOS.

Het kabinet wil in Europees verband bekijken of er maatregelen genomen moeten worden tegen de Russische ban op voedsel- en zuivelproducten uit het Westen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag laten weten in reactie op de Russische sancties. Op dit moment brengt het kabinet de gevolgen van de boycot voor de Nederlandse economie in kaart.


Bent u transporteur naar Rusland? Staan ook uw chauffeurs bij de grens stil? Wat voor gevolgen heeft dit voor u? Vertel uw verhaal aan onze redactie: redactie@transport-online.nl - Let op: Uw reactie kan gepubliceerd worden!