Clicky


Huisman Stukgoed BV failliet verklaard, mogelijk doorstart door GVT - UPDATE

Huisman Stukgoed BV failliet verklaard, mogelijk doorstart door GVT - UPDATE
07-08-2014 17:05 | Faillissementen | auteur De Redactie

VEENDAM - Op 5 augustus is voor de rechtbank van Noord-Nederland Huisman Stukgoed B.V. in staat van faillissement verklaard. Als curator is aangesteld mr H.J. de  Groot van Dommerholt Advocaten N.V., vestiging Groningen. Huisman Stukgoed is statutair gevestigd in Veendam, maar dreef haar bedrijf met veertig vrachtwagens en 47 werknemers vanuit Zwolle.

Huisman Stukgoed was één van de bedrijven van de groep waarvan Jelko van der Wiel Beheer B.V. de topholding was. Deze vennootschap heet thans PW1 B.V. In februari van dit jaar gingen twee andere bedrijven van deze groep reeds failliet: Huisman Transport B.V. te Veendam, met een nevenvestiging in Apeldoorn en Henk van de Scheur B.V. te Apeldoorn. Ook in deze faillissementen is mr. de Groot curator.

Huisman Stukgoed toonde zwarte cijfers en zou buiten de groep worden voortgezet onder bestuur van Jelko van der Wiel. Achilleshiel van het bedrijf was, volgens de curator, de omstandigheid dat het volledig afhankelijk was van twee grote opdrachtgevers, samen goed voor een omzet van ruim € 5,5 miljoen.

Toen de contracten met deze opdrachtgevers dreigden te worden beëindigd heeft Jelko van der Wiel zich laten uitschrijven als bestuurder. De bank heeft daarin aanleiding gezien het krediet op te zeggen. Huisman Stukgoed heeft onder een nieuwe bestuurder vervolgens zelf haar faillissement aangevraagd.

Doorstart door GVT

Het bedrijf van Huisman Stukgoed wordt door de curator met toestemming van de rechter-commissaris voortgezet tijdens het faillissement. Alle opdrachten worden gewoon uitgevoerd. Inmiddels is de curator in onderhandeling over een doorstart met  HSL Logistics B.V., een onderneming behorend tot de GVT Group of Logistics. GVT heeft ook de transportactiviteiten van Huisman Transport en Henk van de Scheur voortgezet onder de naam HSL Logistics.

De Groot: “De onderhandelingen zullen nog wel wat voeten in de aarde hebben, doch over de uitkomst ben ik optimistisch. Op korte termijn hoop ik tot principeovereenstemming te komen. Als GVT de activiteiten van Huisman Stukgoed gaat voortzetten, is de werkgelegenheid van alle werknemers gewaarborgd. Mocht ik er met GVT niet uitkomen, dan beschik ik over alternatieven.”