Clicky


Hyster introduceert de nieuwe Trelleborg Pit Stop Line banden

Hyster introduceert de nieuwe Trelleborg Pit Stop Line banden
06-08-2014 15:48 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Weten wanneer industriële volrubberbanden vervangen moeten worden is van cruciaal belang. Als de volrubberbanden te vroeg vervangen worden, loopt u het risico onnodige kosten te maken. Als u ze te laat vervangt, brengt u de veiligheid van de machine en heftruckchauffeur in gevaar. Hyster introduceert de nieuwste banden besparende technologie van Trelleborg: de Pit Stop Line banden. Met dit innovatieve product weet je met 100% zekerheid wanneer de banden vervangen dienen te worden en voorkomt daarmee de extra kosten die gepaard gaan bij het te vroeg vervangen van de banden. 

Meestal worden industriële volrubberbanden vervangen met nog 25 procent resterende levensduur, omdat richtlijnen met betrekking tot de veiligheid van industriële volrubberbanden niet goed bekend zijn. Kiezen voor Pit Stop Line volrubberbanden betekent dat u altijd maximaal waar voor uw geld krijgt. Door volrubberbanden nooit te vroeg te vervangen, kunnen de kosten tijdens een standaard lease van vijf jaar tot wel 20 procent verminderd worden (gebaseerd op twee banden per jaar).

Hoe kan dat? Wanneer de Pit Stop Line band verslijt, verschijnt er een duidelijk zichtbaar oranje loopvlak. Dit loopvlak geeft aan dat er vervangende banden besteld moeten worden en een banden vervangende beurt ingepland dient te worden. Wanneer het oranje loopvlak zichtbaar wordt is de levensduur van de band nog 100 uur, waardoor er nog voldoende tijd is om ze te (laten) vervangen wanneer het u uitkomt. Dat betekent geen productiviteitsverlies en de mogelijkheid om de machines nog even te gebruiken zonder dat de veiligheid in gevaar komt.

Trelleborg is preferred supplier van banden, velgen, complete wielen en aanverwante diensten van Hyster en hebben gezamenlijk een succesvol Aftermarket banden programma opgesteld. Heffiq is exclusief dealer van Hyster heftrucks in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport.